PDA

View Full Version : Ka 50 milione femije ne bote qe nuk u dihet identiteti


Lapsi
20-11-09, 15:15
Ka 50 milione femije ne bote qe nuk u dihet identiteti

http://us.mg3.mail.yahoo.com/ya/download?mid=1%5f1401386%5fAIHHtEQAABGdSwahiAnM%2b nJCAeM&pid=1.2&fid=Inbox&inline=1

NEW YORK CITY - OKB: Mbi 50 milione femije ne bote nuk jane te regjistruar askund dhe nuk fare identitet familjar beri te ditur nje raport vjetor i UNICEF-it. Kjo organizat e OKB-es, qe mbron femijet rreth qark botes ne nje raport te fundit te saj nga Nju Jorku, ka theksuar se ne bote ekzistojne mbi 50 milione femije, te cilet nuk posedojne asnje dokument te identifikimit dhe nuk kane mbikeqyrje familjare. Keta jane femije te braktisur nga prinderit e tyre, ose u kan humbur prinderit. Sipas UNICEF keta femije zakonisht jetojne ne kushte te keqija jetesore, neper vende te pa zhvilluara dhe nuk shkollohen. Ata jan akomunduar ne disa vende ne jetimore, shtepit e femijve jetim dhe ndonjehere ne qendrat e ngritura nga UNICEF-i./B.Sina/