PDA

View Full Version : Njeriu ecen ne forme rrethore


~AnnA~
12-01-10, 13:09
Tendenca eshte per te kryer nje rreth dhe kete dukuri e studion biokibernetika. Kerkuesi Max Planck nga “Biological Cybernetics” ne Gjermani ka kryer nje kerkim ne shkretetire dhe ne pyll ku ka vene re linja rrethore ne ecjen e njerezve.

“Nese nuk shihet dielli, hena mali ose nuk ka nje pike orientimi, njerezit ecin ne forme rrethi”, shpjegon kerkuesi Jan Souman. Sipas shkencetareve, pergjigja e pyetjes pse vjen nga asimetria natyrale qe ka trupi njerezor. Ne kete menyre, tek rrethi trupi gjen piken e orientimit duke e shperndare hapin e ecjes ne kemben me te forte.