PDA

View Full Version : gjermania mvaret nga gazi rus


lirik
20-01-10, 11:15
ma teper se kurre ndonjeher gjermania mvaret nga gazi rus
perqindja ka shkuar deri ne 43 dhe parashihet nese vazhdon keshtu qe te mvaret nga gazi rus komplet gjermania

Zanzi/M
20-01-10, 16:35
ma teper se kurre ndonjeher gjermania mvaret nga gazi rus
perqindja ka shkuar deri ne 43 dhe parashihet nese vazhdon keshtu qe te mvaret nga gazi rus komplet gjermania
Gjermania ka leverdi te marr gaz nga Rusia, mirepo nuk eshte krejtesisht e varur nga Rusia, te jesh i varur don te thot qe te mos kesh alternativa tjera, alternativat tjera ekzistojne per Gjermanin, mirepo shpenzimet e atyre alternativave do te ishin me te medha.

Aq sa eshte e varur Gjermania nga Rusia ashtu edhe Rusia eshte e varur nga Ukraina ( permes kalimit te gazit neper kete shtet ) edhe ketu mund te themi qe Rusia eshte e varur, mirepo jo aq shume sa qe nuk ka zgjidhje tjeter te pa kalueshme. Mendoj qe ne ekonomine e tregut keto jane pjese e tregut.

lirik
21-01-10, 05:30
Gjermania ka leverdi te marr gaz nga Rusia, mirepo nuk eshte krejtesisht e varur nga Rusia, te jesh i varur don te thot qe te mos kesh alternativa tjera, alternativat tjera ekzistojne per Gjermanin, mirepo shpenzimet e atyre alternativave do te ishin me te medha.

Aq sa eshte e varur Gjermania nga Rusia ashtu edhe Rusia eshte e varur nga Ukraina ( permes kalimit te gazit neper kete shtet ) edhe ketu mund te themi qe Rusia eshte e varur, mirepo jo aq shume sa qe nuk ka zgjidhje tjeter te pa kalueshme. Mendoj qe ne ekonomine e tregut keto jane pjese e tregut.


.........................

Tregjet percaktojne forcat dominimet interesat pasurimin ndikimet botrore ekonomike politike strtegjite konferencat prezencat hierarkite konsideratat dhe imponimet

nga disa ekspert gjerman kam degjuar se nuk esht mire qe gjermania te mvaret aq shum nga gazi rus sepse perveq mvaresise
pasuron rusine e cila nuk i ka dashur asnjiher te miren europes as perendimit as shqiptarve as turqve por as popujve tjere
as kinezve kjo esht e dokumentuar ne histori
rusia esht armik i te gjithve edhe i paqes e i rendit te ri botrore
dhe nuk duhet te jet kaq e fuqishme ushtarakisht dhe ekonomkisht sepse paraqet rrezik per ne shqiptart ne qdo hap

rusia qysh se u pasurua me gaz ka filluar te ngris koken

e te bej pengesa e te ven kushte ne arenen nderkombtare sa ishte e varfer pat filluar te bjer ndersa tani ka filluar qe me shitjen e gazit qe e monopolizoj shteti diktatorial rus nga privati rusia ka filluar te pasurohet dhe te modernizoj armatimin
qka nuk esht ne interes te paqes dhe sigurise dhe te ne shqiptarve
nga rusia na kan ardhur te gjitha rreziqet ne ballkan
rusi i ka nxitur gjithmone serbet per te pushtuar tokat shqiptare