PDA

View Full Version : Kujt qyteterimi i perkasin shqiptaret ?


Honesty^uk.
24-04-05, 17:45
Mendova te propozoj kete teme pasi te gjithe diskutimet tona mbi politiken, ekonomine, historine e kulturen ne fund te fundit te cojne te kjo pyetje

Personalisht mendoj se eshte pak veshtire t'i pergjigjesh kesaj pyetje pa harxhuar te pakten disa minuta nen perqendrim pasi, historia, filozofia, politika, sociologjia, ekonomia me nje fjale cdo aspekt i mendimit dhe veprimit njerezor do te perfshihej ne kete teme.

Duke marre parasysh zhvillimin e deritashem te kombit tone dhe aspiratat per me tutje une dua te shtroj disa pyetje.

1 -Ku qendrojme ne si shqiptare ne kete fillim shekulli ?

2 -Si mund te portretizojme veten tone duke u bazuar ne nje sistem mates vlerash. ?

3 -Cilat jane tendencat egzistuese ne mes nesh dhe cila nga ato do te dominoje per te percaktuar te ardhmen tone si komb ?

4 -Dhe pyetja e fundit me e specifikuar. Si e ndjejne dhe identifikojne veten e tyre pjesmarresit e ketij forumi duke marre te kombinuara disa komponente, si kombesia, perkatesia krahinore, besimi fetar, bindjet politike, origjina sociale, statusi ekonomik, formimi familjar dhe arsimor ?

Besoj se tema eshte me permbajtje te gjere dhe seicili mund ta trajtoje nga nje kend i vecante ose ne teresi.

Diskutime te kendshme

Honesty