PDA

View Full Version : Si behet instalimi i ajre-ndrrusit(air-exchanger)?


vendasi
13-11-05, 16:46
Te dashur antare te forumit,
Kam vendosur ta instaloje nje ndrruse- ajri ne shtepine time te cilin e kam blere para disa ditve.Ajre ndrrusi ne fjale quhet Hepa 3000 te cilin e ka prodhuar komp.Venmar.Pasi posedoje nxemje qendrore me eshte thene se nuk kam nevoje qe te instaloje sistem te veqante por mundem qe ta shfrytezoj te njetin rrjete te nxemjes per ta bere filtrimin e mbrendshem te shtepise.
Ju kisha pyeteur juve forumues te dashur se a ka dikush nga ju qe ka pervoje ne ket drejtim.

Pres me pa durim pergji.e juve.
Flm,
Vendasi

Kalt
03-12-05, 21:49
Nese shtepia jote ka nje sistem te mire te ngrohjes qendrore atehere Hema 3000 nuk eshte e nevojshme.
Nese sistemi i ngrohjes nuk ploteson komfortin atehere mund te perdoresh Hema 3000.

vendasi
30-01-06, 02:10
Nese shtepia jote ka nje sistem te mire te ngrohjes qendrore atehere Hema 3000 nuk eshte e nevojshme.
Nese sistemi i ngrohjes nuk ploteson komfortin atehere mund te perdoresh Hema 3000.
Flm per sqarim Kalt,
Me duket se me keqkuptuare.........
Un e pata fjalen per Hepa 3000 ajrendrruesin e jo Hema 3000.
pasi qe tani ja dola qe ta instaloje kete vete pa ndihmen e askujte fale informacionve qe i gjeta ne internet....Kalte un kame nxemje qendrore me gaz por kja ska te beje zagje me ajrendrrimin....Ajrendrrusesi(Airexchanger)ka per detyre ta beje ndrrimin dhe filtrimin e ajrit ne shtepi....Hepa 3000 posedon ajrefiltruesin nepermes te cilit ajri i pasterte nga jashte deperton neper filterin te cilin e posedon.Filteri ne fjale nuk lejon azgje me te madhe se 3 mikrona qe te deperton ne mbrendesi te shtepise.Ajrendrruesi ne fjale bene edhe nxemjen e ajrit.Ai poashtu thithe dhe e dhe e qete jashte ajrin,pluhurin,qimet,dhe gjesendet e tjera te cilat fluturojne ne shtepi te cilat ne nuk mund ti shohim me anen e syrit,sidomos gjate kohes se dimrit kur ben ftohte dhe ne nuk mundemi ti hapim dritaret qe te behet ajrimi i shtepise.Ky ajrendrruese ka perdetyre qe ta minimizon edhe lageshtine apo kondenzimin mbrenda shtepise i cili krijohet sidomos ne dritare.Me beso para se me instalu kete mjete pasi jetoje ne Kanada dhe dimrite behet shume ftohte ne dritare mbrenda shtepise u krijojke aq shume akull qe gjysma e dritarve ishin jo te tejdukshme ,kur se tani jane ne dukje normale jo te mjegulluara dhe jo te ngrira.......
Kaq kisha...
Te Pershendes......

xeli
03-05-06, 02:08
lexova sqarimin per ajr ndrrusin qe e ke instalu ne shtepin tende.
ishte ni informacion me interes flm/

bekim
17-09-09, 23:23
Te dashur antare te forumit,
Kam vendosur ta instaloje nje ndrruse- ajri ne shtepine time te cilin e kam blere para disa ditve.Ajre ndrrusi ne fjale quhet Hepa 3000 te cilin e ka prodhuar komp.Venmar.Pasi posedoje nxemje qendrore me eshte thene se nuk kam nevoje qe te instaloje sistem te veqante por mundem qe ta shfrytezoj te njetin rrjete te nxemjes per ta bere filtrimin e mbrendshem te shtepise.
Ju kisha pyeteur juve forumues te dashur se a ka dikush nga ju qe ka pervoje ne ket drejtim.

Pres me pa durim pergji.e juve.
Flm,
Vendasite dashur shok meduhet pa njohuri per nxemjen qendrore

bekim
17-09-09, 23:27
un kerkoj istalim per nxemje qendrore jo per vitillim

bekim
17-09-09, 23:30
un kerkoj istalim per nxemje qendrore jo per vitillimdhe si shkon sistemi