PDA

View Full Version : Popullata boterore


DritonPR
19-03-08, 20:28
Spo di ku te hapi ket tem, veq interesante. Po ja u perkthej ne shqip.

Mbreme naten shpenzova 3 ore duke shikuar popullaten e kaluar dhe te tashme ne shumicen e shteteve te botes. Nje gje interesante ne Evrope: Kosova me se shumti banor per siperfaqe te tokes, dmth Kosova vend i vogel po shum popullat, si Kina ne Azi.

Rusia ne vitin 2002 kishte 145,000,000 miljon banor, momentalisht ka 140,500,000 banor, per shkak se femrat ruse shumica nuk jan fertile, dhe ka plot raste qe fmija vdesin nga semundjet te ndryshme qe kan. Vdekja eshte teper e larte nga smundja, vetvrasja, vrasja, aksidente, abuzimi alkoholit, droges, dhe HIV.

Dmth ne Rusi qdo vit nga 500,000 deri ne 750,000 persona me pak. Rusia nuk deshiron ti fut imigratat nga shtetet tjera.

Njesoj edhe me Moldavin (shteti me popullsi qe zhduket me se shumti i renditur i pari ne bote). Pastaj vjen Rumania, Bullgaria, Georgia, Ukraina, Serbia (renje te lart te popullsis per shkak qe femrat nuk deshirojn fmi). Gjithashtu ka te ult te popullsis edhe ne Japoni e Gjermani.

Kurse India se shpejti do e kaloj Kinen ne popullate. Si dhe Nigeria do e kalon Rusin ne popullat si e 8ta ne renditje boterore.

Kosova ka rritje me te lart te popullsis ne Evrope, Shqipria ka rritje, Macedonia, Kroacia, Mali zi ka ulje te popullsis. Shtetet e Afrikes dhe Azis kan rritje te tejdukshme, ku ne nje shtet afrikan mesatarja lindin 6 fmi per nje femer.

Me shnet te gjithve :)